Frans Jansen

Frans Jansen werkt vanaf 1987 in de zorgsector. Met als achtergrond universitaire studies Bestuurlijke Informatiekunde en Accounting & Control heeft hij zowel in de ziekenhuissector als in de VVT-sector gewerkt, onder andere als Concern Controller, en was hij in die hoedanigheid betrokken bij een aantal grote landelijke projecten. Binnen deze projecten is hij vanaf 1988 onder andere bezig geweest met het ontsluiten van bronsystemen in de zorg. Daarnaast heeft hij een aantal jaren als Senior Consultant, afdelingshoofd en accountmanager gewerkt bij consultancy-bedrijven.  

In 2001 richtte Frans BI4Care op, een bedrijf gericht op consultancy en interim-management in de zorgsector. Al snel werden Business Intelligence en Performance Management een belangrijk deel van zijn werkzaamheden. Dit leidde in 2004 tot de oprichting van CPM4Care. Na een aantal jaren met gedetacheerde medewerkers gewerkt te hebben, besloot Frans om in 2008 personeel in dienst te nemen van CPM4Care. In dat jaar trad ook Marcel Brockhoff toe, met wie hij vanaf dat moment de organisatie samen bestuurde.  

In 2013 heeft Frans zijn bestuurlijke werkzaamheden overgedragen aan Gerrit de Glee. Sindsdien is hij aan CPM4Care verbonden als Principal Consultant, met als kerntaken het ondersteunen van de directie van CPM4Care en het begeleiden van de consultants.  

Frans heeft door zijn jarenlange ervaring met Performance Management in de zorgsector veel kennis van de besturing van zorgorganisaties en kan als geen ander de vertaling maken naar de mogelijkheden die de automatisering hierin kan bieden.

Specialisaties

  • Control in de zorg
  • Ontwikkeling besturingsconcepten
  • Diverse zorgsystemen
  • SQL-server, Infor CPM en XLCubed

Motto

Ook al zijn de instrumenten nog zo goed, met een slechte bestuurder beland je in de sloot.”